Beatlesnostalgi

Beatlesnostalgi

VÄSTERVIK

Open Stage fullsatt på temakväll

Att säga att det var fullsatt på Open Stage i fredags är en kraftig underdrift. Källaren på Statt var fylld och publikrekordet var ett faktum. Det stod folk ända upp i trappan. Från scenen kom Beatleslåtar i en mängd olika tappningar. Även under förspelet var temat låtar från Beatles stora utbud.

– Alla sittplatser tog slut. Det var en helt otrolig stämning och det stod folk överallt, berättar Per Malmborg som är en av arrangörerna. På scenen fanns allt från ensamma trubadurer, gitarrgrupper, unga, och gamla för att hylla Beatles.

Frispel första timmen

Kvällen inleddes med frispel som för aftonen skulle vara Beatlesinfluerat. Många duktiga förmågor ställde upp och förgyllde första timmen med sina framträdanden. De som spelade var Caféorkestern, Erik Ström, Mats Molin & Magnus Sjögren, Grumpy old men, Matilda Lundell & Tim Arkström.

Solopremiär

Efter frispelet kom ett band som hette Grenarna. Det var ett par herrar som inte spelat ihop på 39 år. Ändå var det mycket som satt kvar i både fingrar och stämband.

Hans Johansson, för aftonen uttalat på klingande amerikanska hade ett slags premiär då han var själv på scenen för första gången. Det gick riktigt bra. Han följdes av Captain Peppers band och sedan kom Jamming Moose och spelade några instrumentella låtar. De följdes av kvällens största band till antalet personer på scenen – GM-Project som levererade en närmast perfekt cover på Here comes the sun.

Visgeneralen på scen

Mot slutet av kvällen var det dags för lite mer driv i musiken Leif Arnez Hyzterica med Agneta Ahlstedt på sång. Men de hade även en med sig en hemlig gäst. Det var Visfestivalsgeneralen, Calle Åstrand som hoppade upp på scenen och hjälpte till att röja.

– Vi är mycket nöjda, berättar Per Malmborg, det var kanske inte så högt tempo hela kvällen men många vackra Beatlesmelodier har vi fått höra och gissa om vi tycker det är kul att så många kommer och betalar den frivilliga entrén

Numera har Open Stage en frivillig entré som går oavkortat till Barncancerfonden. Under kvällen hade besökarna betalat in totalt 8 000 kronor.

Roger M Carlsson

Lämna ett svar