Trio vann musikalisk final

Trio vann musikalisk final

VÄSTERVIK

Trubadurslam kom i mål efter en höst fylld med fantastiska framträdanden och musikaliska upplevelser för publiken. I tisdags kväll var det final på ett fullsatt the Brig.

– Det gick inte in fler i lokalen, berättar Per Malmborg som är en av initiativtagarna till tävlingen.

Det var många som trängde in sig för att se på finalen i Trubadurslam. Finalisterna var Emelie Sallermo, Murre Ericsson och Ett Medley (Nellie Klang, Linnea Wignell och Harry Lund). Totalt tre olika akter framträdde infför en entusiastisk publik.

– Det mest spännande var är samtliga artister är mycket kompetenta musiker, förklarar Malmborg. Det blev med andra ord och det blev en högkvalitativ kväll med fantastisk musik.

Ett Medley vann

Till slut hade Ett Medley fått flest röster och gick segrande ur striden. De erhöll priser som Västervik Framåt, Västerviks Stadshotell och Chrisma sponsrat med.

Gruppen bakom Trubadurslam har fått blodad tand av det här och hoppas kunna fortsätta med en repris av det här redan i vår.

– Vi är försiktigt optimistiska, förklarar Malmborg men det skulle vara kul om det gick att fortsätta även nästa år. Det finns så många duktiga musiker i Västervikstrakten som aldrig får höras. Det vill vi ändra på!

Roger M Carlsson

Lämna ett svar