Vådan av vatten under doppsko

Vådan av vatten under doppsko

VÄSTERVIK

En cynikers luftfärd

Att vara noga med sin krycka och inte låta fukt sitta kvar där är mycket viktigt. Annars kan det gå som det gjorde för mig.

Tips för den som använder krycka: Se till att noga, mycket noga, torka av doppskon innan du börjar gå runt inomhus med samma krycka som du haft ute i snön, annars kan du t.ex göra ett svandyk i köket och köra huvudet i fönsterbräda och element medans kroppen landar säkert mot en komposthink. Resultatet kan bli ont i huvudet, ryggen, låren och armar och knän… Och en rejäl buckla i den egna värdigheten…

Ja, visst är det just det jag missade. Att torka av doppskon. Tyvärr finns ingen filmupptagning men jag tänkte ändå ge en liten bild av hur det hela måste sett ut eftersom många har undrat. Jag ska försöka beskriva händelsen så gott det går och ungefär så tror jag att en betraktare hade beskrivit händelsen:

Nu är du nära

Om du börjar med att tänka dig Bambi på hal is och med ett visst rörelsemoment framåt. Håll kvar den bilden och ersätt Bambi med en styck kryckförsedd Barbapappa, Nu är du nära.

Slutligen koppla den bilden du håller i huvudet nu med en närmast Chaplinskt elegant dykning där kryckan glider iväg åt ett håll, och  BarbapappaBambi åt ett helt annat håll, med huvudet före in bland fönstrbräda, element och Bokashikomposthinkar.

Grand finale var när radion som stod på fönsterbrädan föll ner i skallen som för att fullborda elegansen i rörelsen.

Den blick jag fick från katten när jag väl kravlat mig upp från min totala förnedring var helt obetalbar.

Hon såg på mig med lika delar löje och förakt, parat med en visshet om att vi människor är och förblir idioter, knappt värdiga att vara katternas tjänare.

Tada!!

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Marie Nordberg

    Snälla Roger – jag är en sån hemsk människa så jag skrattade så jag grät och tro mig – jag behöver skratta emellanåt nuförtiden.

    Hoppas ändå du inte tog alltför stor skada och att vi ses på 80-årsfest nästa veck.

    Du borde skriva kåserier! // Kram!

  2. Roger M Carlsson

    Ingen fara Marie, tanken var att kunna sprida lite glädja med mitt eleganta dyk. Det var framförallt min värdighet som fick en rejäl törn. Hade lite ont i skallen och ryggen ett par dagar men är nu återigen helt klart på benen.

Lämna ett svar