Moralpaniken

Moralpaniken

Moralpaniken breder ut sig som en blöt filt över landet. När blev vi så ängsliga, vi svenskar?
Är det för att så fort någon uttalar sig i någon fråga kommer det genast någon förnumstig jävel och pekar finger och förmanar, alternativt förlöjligar och förkastar.
Jag tror att admins i facebookgrupper har ett stort ansvar där, sparka ut lite mer folk och gör luften lättare att andas. Blir nån stackars jävel kränkt får ni väl skicka över en kränkrapport för det är inget att bry sig om.
Det enda som händer när någon känner sig kränkt är att den personen har en känsla – hen känner sig kränkt. Det betyder inte att personen i fråga har rätt till någon särbehandling, eller ens en ursäkt – hen är bara kränkt.
Vi kan tillämpa det på andra känslor får ni se. Antag att A känner sig lycklig – det betyder inte att B måste bry sig om det. A kan känna sig trött, skitnödig, förbannad irriterad, förvånad eller rentav hungrig – och inte en jävel behöver bryr sig – men, ack o ve, när A säger det magiska ordet kränkt skall alla andra kräla i stoftet och sopa manegen för A.
Sen används uttrycket överallt och helt fel – hörde några av Akilovs offer uttala sig på TV – Jag känner mig kränkt av att han försökte köra ihjäl mig.. men hallå??? va??? Försöker någon köra ihjäl mig blir jag heligt förbannad!!! Roligast är det när någon fjårtis ska försöka stava till det. Jag kener mig krengtth.
I rest my case!

Lämna ett svar