Gräv där du står

Gräv där du står

Nu är det valtider igen och som vanligt ska varenda jävel på vänlistan uttala sig om hur det ser ut här i landet. I mitt huvud blir det en väldig obalans. De här personerna berättar gärna om eländet som finns i de större städerna. Men man ser aldrig att de människorna (som oftast bor på en mindre ort) någonsin befinner sig i storstäderna för att ta reda på hur det faktiskt är där på kvällarna eller nätterna. Men åsikter är det gott om.  Visst är Sverige stort, men att någon ska sitta i Överum och rapportera till mig vad som händer i Stockholm tycker jag känns lite konstigt,  jag tror ju att hen har mycket bättre koll på sitt närområde och jag är övertygad om att det nog sker våldtäkter även där. Mord har vi ju ibland i både Överum och Västervik men det är inte någon entydig statistik, det är ungefär lika många svenskar som invandrare som mördar eller blir mördade. Precis som i landet i övrig. Jag tycker det skulle bli mycket mer intressant om fler verkligen tog reda på något de upplever som bra eller dåligt i sin vardag och presenterade det på fejan. Då skulle verkligen Facebook kunna bli något fantastiskt.

Gräv där du står fick jag lära mig redan när jag var liten. Alltså, ska du göra nåt så börja lokalt. När det är klart kan du jobba dig utåt. Så jag säger inte emot de här personerna, visst, det kanske är för jävligt i Malmö, där folk blir skjutna på öppen gata. Mitt bland kaffegäster eller hur det nu var, jag var ju inte där. Kanske blir det färre skjutningar om vi skickar hem en massa människor till krig och elände. Men det vet vi inget om. Vi kan anta att unga pojkars kvinnosyn kanske kan förändras om de direkt när de kommer hit får en massiv information om hur vi Svenskar beter oss och hur de förväntas bete sig om de vill passa in här. Vill de inte passa in går det naturligtvis bra att åka tillbaka till hemlandet igen. Däremot tror jag inte att deras kvinnosyn blir bättre om de åker hem igen.

I Gamleby hade de jättefina välkomstsamtal på akutboendena. Där människor som talade de nyanländas språk, berättade precis just det. Hur vi samtalar i landet, hur vi behandlar varandra, om jämlikhet, respekt och så vidare. Sånt tycker jag är viktigt att berätta om. Alla borde veta att det sker. Precis som att alla borde veta att kvinnor ibland våldtas i vårt land. Kanske kan den nya lagen medverka till att antalet våldtäkter sjunker. För varje missdådare som förut kunnat luta sig lugnt tillbaka med uttrycket ”Hon sa aldrig nej” måste nu se sig inför en tingsrätt med frågan, ”sa hon verkligen ja?” ringande i öronen.

Självklart ska media berätta om de våldtäkter som sker, eller bilbränder, skjutningar med mera. Men ska media berätta om det måste vi även försöka förstå hur det kommer sig att unga män och kvinnor hamnar så långt utanför. Varför skolan misslyckades med att utbilda dem, så pass illa att de nu känner så liten tilltro till vårt samhälle att de inte ser någon framtid annat än att bli brottslingar. Och där är det stora problemet. För jag tror inte någon väljer ett liv som till hälften kommer tillbringas bakom galler om det finns ett val. ”Tja bror, de va det här eller läkarlinjen, det här kändes mer lockande på nåt sätt..”

Jag tror inte sverigedemokraterna har svaret på de här frågorna. De är ett enfrågeparti, som grundades 1988.  Den tänkta statsministern har tyvärr ett minne som en guldfisk – svarar: ”jag minns inte” på nästan alla frågor som kan tänkas leda in på besvärliga problem. Många anser att det är ett nazistparti och då brukar alla som håller på partiet peka på socialdemokraterna och säga att även sossarna höll på nazismen i början. Det enda rätta svaret på det påståendet är. ”Ja, S tyckte Tyskland var suveräna runt 1930 ja, när var det nu igen som ert parti bildades? 1988? Förlåt mig en enkel fråga men kan du klargöra om ni bildades före eller efter andra världskriget?” Det finns många som arbetar intensivt mot nazismen och som lider varje dag de tillåts sitta kvar i parlamentet som ett slags riktigt parti.

Sammanslutningen Inte rasist men… var på plats i Almedalen för att verka mot nazisterna som skulle hålla tal. En av skyltarna ville polisen titta lite närmare på på eftersom den påstods vara hets mot folkgrupp – Intressant nog verkar SD se sig själva som en folkgrupp…

Jodå. Back in the 1930-1940 höll väldigt många svenskar på världens just då poppigaste politiker. En rask och pigg karl. Även om han hade ett märkligt namn. Hans politiska stil var fräck och hans tal var minsann inspirerande. Det var drag på Tyskland då. Dessutom var Tyskland det största kulturella och vetenskapliga centret i hela Europa. Nästan all högskoleutbildning krävde att du kunde tyska eftersom all vetenskaplig litteratur var på tyska. Kort sagt var förkrigstidens Tyskland för Sverige det USA  blev för oss under -60 och -70 talet. Efter 1945 började de flesta förstå att nazismen nog inte är något vi ska tillåta sticka upp sitt fula huvud igen och Tyskland var inte längre något som någon ville förknippas med.

Alltså är Sverigedemokraterna ett nynazistiskt parti. De sprang omkring på gator o torg och gjorde Hitler-hälsning under de första åren efter 1988 – i lflera fall klädda i bruna skjortor och marschkängor. Med rakade skallar och nazikors som armbindlar. Sedan dess har partiet febrilt försökt städa undan det förflutna och idag är det inte många av de som röstar på partiet som tror på historien. Trist nog för det nynazistiska partiet är det alltid någon i partiet som inte klarar att knipa igen om sina åsikter och så måste ännu en SD-politiker sparkas. Det finns dock flera intressanta tv-program med djuplodande analyser av hur pass väl städningen gått.

Om vi ska kunna bli av med den här smutsfläcken i vår riksdag tror jag att de som ska leda vårt land måste ha en genomgripande plan för hur integrationen ska gå till såväl som hur vi får skolan på fötter igen, även i de områden som benämns som utsatta. Personligen tror jag vi måste börja i flera ändar samtidigt. Å ena sidan måste polis utbildas så att de områdena inte längre är laglöst land. Samtidigt måste vi rädda skolan.  EN gång i tiden hade vi världens bästa skola – idag får vi titta på hur Finland gör. De är bäst och vi kommer långt ner på listan.

Ska man lämna det egna diket för en kort stund så jag nyss en facebookvideo om hur Trumpanhängarna krävde Space force.. Men de uttalar det så slarvigt och har så galna argument att jag blev tvungen att göra en liten bild… Ibland undrar jag om de spelar så dumma eller om de verkligen är så fruktansvärt puckade. Sen funderar jag vidare. Om det finns ett drömläge för amerikanska företag så är det reklamlydiga människor utan någon som helst förmåga till rationellt eller kritiskt tänkande. Det borde de ha lobbat för länge. Så då är det nog så, antar jag, eftersom det är pengarna som styr.

Hittade förresten fler ulvar i fårakläder.

 

Lämna ett svar