Att rädda friheten genom att begränsa den

Att rädda friheten genom att begränsa den

Efter att ha läst Linnéa Claesons sammanfattning av Almedalsveckan inser jag att det nog var sista gången den genomförs inom överskådlig tid. Vem vill utsätta sig för stormtruppernas härjningar? Det finns ingen tvekan längre. Att NRM kallar sig parti är ett hån mot demokratin, för de är nynazisternas stormtrupper. De är satta att störa demokratiska sammankomster så att det till sist bara är moderpartiets möten som kan hållas.

Att NRM får tillstånd på tillstånd är inte konstigt. De är ett registrerat parti, de ansöker om tillstånd och enligt våra demokratiska regler måste de alltså få tillstånd. Det är demokratins enda svaghet – att någon som vill avskaffa demokratin faktiskt kan använda demokratin till att göra just det.

Snacka om vilken frihet det systemet tillåter! Jag tycker att den är värd att bevara, men då tror jag vi måste börja med att förbjuda det som kan skada den. För nu har vi provat att prata med dem, att debattera med dem, att ropa åt dem, försökt föra samtal på alla tänkbara medier – men de är så indoktrinerade att inget biter. Alltså återstår förbud och det måste komma snabbt!

Jag skulle vilja att förbudet omfattar alla antidemokratiska verksamheter. Alltså förbjud alla grupperingar som kastar sten på demokratiska möten, oavsett om de kastar från höger eller vänster!

Skriv under du också…

Lämna ett svar