Den stora frågan.

Den stora frågan.

I SD:s partiprogram står att läsa redan i inledningen:
”Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn”.  Vad betyder nu detta. SD är alltså Nationalister och socialt konservativa.

Socialkonservativa nationalister? eller konservativa Nationalsocialister? Är det bara min egen lek med ord eller är det SD som medvetet flyttat socialkonservativ framför nationalistisk så att ingen ska kunna ana hur det ligger till?
Att tro att något i partiprogrammet kommit till av en slump vore naivt på barnnivå. Alltså är varje ord vägt på guldvåg och sedan placerat på exakt den plats där partiets strateger bestämt.
Det är alltså så att SD kallt räknar med att ingen ska kunna lista ut sanningen – eftersom det är så få som läser partiprogrammet och eftersom det inte står i klartext vad man är. konservativa nationalsocialister – alltså konservativa nazister. De sitter i riksdagen nu. Tänk på det en stund.

Det är många som blir upprörda om man säger att SD till stor del är ett nazistiskt parti. Kanske tror de att man då automatiskt säger att alla som röstar på SD är nazister. Men så är verkligen inte fallet. De flesta som tänker sig rösta på SD är nog snarare missnöjda med vanliga partier. Eller så är de bara vanliga människor som blivit rädda för hur samhället ser ut och tror att det finns ett ”handlingskraftigt” alternativ. Men det finns dessvärre en mycket stor risk att partiet fortfarande ett nazistparti!

Här krävs en liten utvikning. Om man till en SD-anhängare påpekar att SD var nazistiskt 1988 så ropar de indignerat genast: ”Jamen såssarna då? Före andra världskriget var ju de nazister hela bunten…” På något sätt anser de att man kan jämföra de två sakerna. Det enda som skiljer är ju WW2 och det är ju en så liten händelse. Det är i de stunderna man inser varför SD får högst valresultat hos de människor som inte hängde med så bra på historielektionerna i skolan.

1988 Bildades SD. Bland partiets grundare och tidiga medlemmar fanns flera personer tidigare verksamma i högerextrema och rasistiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt (BSS). En av grundarna var SS-veteranen Gustaf Ekström. Att partiet förkortas till SD vilket är samma som för Sicherheitsdienst, alltså den nazistiska säkerhetstjänsten är säkert bara en slump. Sverigedemokraterna har förresten sin egen säkerhetsorganisation. Numera med en säkerhetschef och en deltidsarbetande tillförordnad chef på riksplanet. I distrikten finns det sedan säkerhetssamordnare och säkerhetskommunikatörer. Alla medlemmar uppmanas att rapportera incidenter till säkerhetsenheten. Organisationen bestod 2014 av cirka 60 personer. Det här är grunden till en ny säkerhetstjänst som har mycket stora likheter med Gestapo. Får SD makten i landet kommer många att få lära känna dem.

Åter till historiken. Sju år passerar och SD ökar sakta. 1995 demonstrerar partiet fortfarande. Deltagarna skriker Sieg Heil och viftar med hakkorsflaggor. I den stunden, just då, med hakors och Hitlerhälsningar, finner en ung Jimmy Åkesson att SD är det parti som han vill vara med i och han börjar direkt att arbeta hårt för partiet och för dess politik – hakkors och Hitlerhälsningar alltså.

2001 splittras SD i två falanger. Något förenklat kan man säga att partiet sparkade ut de med kängor och rakad hjässa, medan kostym och välkammade luggar blev kvar. Åkesson är en av de som stannar i SD. Han är hängiven, partiet och dess politik (fortfarande alltså hakkors o hitlerhälsning) och han vill framåt. År 2005 har han avancerat till att bli partiledare. Skulle han på 10 år ändrat åsikt? Eller är det samma man som gillade hakkors, kängor och nazihälsning? Det vet bara han själv. Partiet har under den här perioden i varje fall inte förändrat något i sin hållning. Men partiet vill växa och få mer folklig förankring, man tar in konsulter som förklarar att man måste anpassa budskapet till det rådande klimatet – alltså, gömma sådant som vanligt folk skulle se som nazism och lyfta fram frågor som är mer rumsrena.

2011 är planeringen klar och nu börjar SD städa i sitt officiella partiprogram. Frågor som dyker upp som elefanten i rummet är: Har SD kvar nazismen? Låt oss titta på deras partiprogram:

”Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn”. Nationalister och socialt konservativa alltså.. Sociala nationalister? eller Nationalsocialister?

Det är ju

den stora frågan..
En annan fråga kan ju vara, var kommer Jimmy från egentligen.
Inte så att jag antyder en konspiration men,
det pågick mycket många och mycket
hemliga experiment i det stortyska riket.

 

 

 

Lämna ett svar