Ending with a bang

Ending with a bang

Det finns ett gammalt fint talesätt – to end with a bang. Jag tror det kommer från den Amerikanska filmindustrin där man gärna sparar på de riktigt stora smällarna till slutet av filmen.

Om vi nu applicerar den teorin på år 2022…

Problemets art

Jag var nere i källaren för att ta mig en dusch när jag hörde ett fasligt vrålande från övervåningen. Det var min sambo som lät. Jag trodde närmast att någon kastat in en handgranat men det var mycket värre än så. Efter en stund kom hon ner och förklarade problemets art.

Hon hade plockat lite i matrummet för att vi skulle vara fint när vi satt där och åt vår nyårssupé . Därvid hade hon flyttat på en matta och därunder hade det legat en råtta. Råttan, vi kan kalla honom Edgar, var inte längre i livet och hade inte varit det sen någon tid tillbaka.

Ungefär såhär såg lille Edgar ut.. suddade till den lite för att spara känsliga läsare

Oönskade doftupplevelser

Det förklarades om att Edgar nog inte hade skött hygienen så värst på senare tid och att hans doft lämnade en del i övrigt att önska. Kort sagt. Det stank i matrummet. Jag tänkte i mitt stilla sinne att hon överdrev en smula eftersom jag sällan tycker att dofter är lika fruktansvärda som hon tycker.

Men…det doftade inte, luktade inte, utan det stank av den mest vedervärdiga doften jag kan föreställa mig. En liten ruttnande hög av kött, ben och päls vid namn Edgar som börjat lösas upp så smått.

Eftersom jag påstås vara den i huset som bäst tål kraftfulla dofter föll det på min lott att städa bort alla spår av Edgar. Första problemet var att få upp den lilla gnagaren på sopskyffeln och skyndsamt förpassa honom ut ur huset.. Därefter vidtog sanering, våldsamt mycket sanering. Jag skurade, skrubbade sprayade och skrubbade igen tills jag fått bort varenda litet spår av lille Edgar och hans stinkande utsöndringar.

Bytte matplats

Det slutade med att vi åt vår mat i vardagsrummet istället. Det gick rent mentalt inte att stänga ute tanken på det där platta och lätt fuktiga pälspaketet. Dessvärre känner jag fortfarande en rätt påtaglig doft av Edgar. Kanske är det inbillning.. eller snarare, jag hoppas att det är inbillning. Jag tänker mig att upplevelsen med Edgar kan få sammanfatta år 2022 med dess pandemier, krig, och andra små och stora katastrofer.

Som avslutning

Nyårsaftonen i övrigt fortlöpte efter gammalt klassiskt snitt. Västervik levererade precis som vanligt en kontinuerlig ström av pangande, blixtrande och ett och annat riktigt fint fyrverkeri. Gissar att sprängnotan runt om i stan inte understeg 10 miljoner. Så går det till när man avslutar året med en pang.

Hur vi gjorde?

Ett mycket enkelt och kostnadseffektivt fyrverkeri i vardagsrummet. Håll till godo

Ending with a bang, Rosenlundsgatan style

Lämna ett svar