Tänk om de ändå vore sant

Tänk om de ändå vore sant

Ibland kommer det bedrägeriförsök som är riktigt snyggt tillverkade. Som vanligt är det middleman-attacker som man försöker med. Den där lockande – ”klicka här så blir det nog bra”. Som vanligt gäller det att tänka först och sätta sig på händerna medan du läser igenom allt. En gång till.

Så, det kom ett mail till mig idag.

Jag läste igenom källan på mailet. Inga script vid klick så jag öppnade den sida som det var tänkt att klick på knappen skulle gå till. Självklart använde jag en skyddad webläsare och hade alla tänkbara skydd i datorn igång. Sen öppnade jag sidan som var riktigt snygg.

Här öser man på ännu mera socker på det lockande budskapet. Tydligen har jag närmare 150.000 kronor att plocka ut från de bitcoininvesteringar som jag aldrig gjort. Jo, förresten, banne mig, jag var ju med i ett gäng som räknade fram bitcoin en gång. Jag har för mig att jag hade 0.92 bitcoin efter några veckors hårt arbetande dator. Dessvärre är det kontot försvunnen i tidens töcken och jag minns inte ens vilken sajt jag befann mig på. (Gissa om jag stör mig lite på det). Därför börjar det här nu bli riktigt lockande. Kan det ändå vara sant, kan det vara mitt försvunna konto, eller är det som vanligt – för bra för att va sant. Låt oss ställa upp de olika sakerna som skaver.

  1. Spårningspixel i mailet – jag menar.. varfördå
  2. Mailet kommer från ”Investeringskonto” – fast det står Thomas längre ner i mailet
  3. Ditt konto – aktivera den igen. Nä, bråka inte med Svenska språket – aktivera DET igen borde det stå.
  4. Plötsligt dyker det upp en summa – $10.000. Neee sånt får du inte skicka i ett mail. Det ska krävas inloggning först.
  5. Thomas, Kundagent – vadå kundagent – kundtjänst heter det väl

Sammantaget säger det här mig att det tyvärr inte är något som jag vill klicka på. Attans, jag som kände mig så rik där ett tag 😉
Ta nu en titt på den andra bilden och se om du kan hitta några saker som skulle göra dig misstänksam – det finns ännu fler där.